Inspiration: Hemligheten att välja det bästa postermotivet

Sovrum med stor tavla med Törnrosa

Inredning med posters är ett roligt och kreativt sätt att förändra sitt hem. Att välja rätt motiv är en viktig del av detta. Det kan verka svårt att välja bland alla alternativ, men med lite planering och fantasi kan du skapa en unik och personlig touch i ditt hem.

Börja med att tänka på den allmänna stilen i ditt hem. Är det en minimalistisk och stilren look du vill skapa? Eller föredrar du en mer bohemisk och avslappnad stil? Valet av motiv bör matcha den allmänna stilen och färgskalan i rummet.

Nästa steg är att tänka på vad du gillar och vad du vill förmedla. Vill du ha en känsla av avkoppling och frid? Då kan en poster med en vacker naturscen eller en fredfull havsvy vara ett bra val. Vill du förmedla en känsla av mod och kraft? Då kan en poster med ett dramatiskt djurmotiv eller en stadssilhuett vara lämplig.

 • Landskapskonst är en av de mest populära konstformerna. Det kan vara scener från naturen, städer eller industriområden. Det ger en känsla av frihet och avkoppling och passar bra i de flesta rum.
 • Djurmotiv är också mycket populära och passar särskilt bra i barnrum. De kan vara realistiska eller mer abstrakta, och ger rummet en lekfull och frisk känsla.
 • Porträtt kan vara människor, djur eller fantastiska väsen. De ger rummet en personlig touch och är ett uttryck för din personliga smak.
 • Abstrakt konst är den mest experimentella formen av konst och kan vara svår att förstå. Men det är också en form av konst som ger frihet till fantasin och kan förändra stämningen i ett rum.
 • Konsthistoriska motiv som gamla målningar eller skulpturer är en annan populär form av konst. De kan vara en källa till inspiration och förståelse för konstens historia.
Inredning med posters är en enkel och kostnadseffektiv metod för att förändra sitt hem. Det ger dig friheten att uttrycka din personlighet och skapa en unik touch. Så välj ett motiv du gillar, tänk på proportioner, belysning och färger, och häng upp din poster med glädje!
 • 5 misstag vid posterinredning

  Några vanliga misstag som många gör när de inreder med posters. Och hur man undviker dem.

  5 vanliga misstag 
 • Häng upp din konst med stil

  Hänga konst på bästa sätt kan vara en utmaning. Här är några tips för att hänga din konst med stil.

  Tips för att hänga konst 
 • Posters på ett snyggt sätt

  Här är några praktiska tips och exempel på hur du kan inreda med posters.

  Hur inreda med posters 
 • 10 tips för billig inredning

  Inredning av hemmet är en viktig del av våra liv men det behöver inte kosta en förmögenhet.

  Allt om billig inredning 
 • Förvandla posters till konst

  Men för att få ut det mesta av din poster och förvandla den till en verklig konstverk, är det viktigt att lägga lite extra tid på att välja rätt ram.

  Ramtips 
 • Att välja motiv

  Med lite planering och fantasi kan du skapa en unik och personlig touch i ditt hem. Här kommer några tips på vägen.

  Rätt motiv