Inspiration: Ramen förvandlar din poster till konst

Olika tomma ramar på turkosblå bakgrund,

Det är ingen tvekan om att posters är en billig och enkel lösning för att inreda ditt hem. Men för att få ut det mesta av din poster och förvandla den till en verklig konstverk, är det viktigt att lägga lite extra tid på att välja rätt ram.

Ramar är en viktig detalj som kan förändra hela utseendet på din poster. En enkel svart eller vitt ram skapar en minimalistisk look och förstärker kontrasten mot bakgrunden. En mer färgstark ram, som matchar en accentfärg i rummet, lägger till lite extra liv och energi. Du kan också välja en ram med en unik form eller texturerad yta för att skapa en mer intressant look.

Det finns många olika ramar att välja mellan, från billiga plastramar till mer exklusiva träramar. Tänk på ditt budget och stil när du väljer ram. En billig plastram är ett bra val om du ofta byter ut dina posters, medan en högkvalitativ träram är en mer långsiktig lösning.

Det är också viktigt att välja rätt storlek på ramen. En för liten ram kommer inte att göra din poster rättvisa, medan en för stor ram kan dominera rummet. För att få rätt balans, se till att det finns en tillräckligt stor marginal runt din poster i ramen.

Ramar är också en bra möjlighet att uppdatera ditt hem och ändra stilen. Byt ut den svarta ramen mot en färgstark ram för en ny look, eller byt ut den runda ramen mot en rätlinjig ram för en mer modern touch.

Sammantaget är ramar en viktig detalj som kan förvandla din poster till en verklig konstverk. Tänk på ditt budget, stil och rum när du väljer ram för din poster, och se till att välja rätt storlek och form. Genom att lägga lite extra tid på att välja rätt ram, kan du skapa en unik och stilfull väggdekoration i ditt hem.

 • 5 misstag vid posterinredning

  Några vanliga misstag som många gör när de inreder med posters. Och hur man undviker dem.

  5 vanliga misstag 
 • Häng upp din konst med stil

  Hänga konst på bästa sätt kan vara en utmaning. Här är några tips för att hänga din konst med stil.

  Tips för att hänga konst 
 • Posters på ett snyggt sätt

  Här är några praktiska tips och exempel på hur du kan inreda med posters.

  Hur inreda med posters 
 • 10 tips för billig inredning

  Inredning av hemmet är en viktig del av våra liv men det behöver inte kosta en förmögenhet.

  Allt om billig inredning 
 • Förvandla posters till konst

  Men för att få ut det mesta av din poster och förvandla den till en verklig konstverk, är det viktigt att lägga lite extra tid på att välja rätt ram.

  Ramtips 
 • Att välja motiv

  Med lite planering och fantasi kan du skapa en unik och personlig touch i ditt hem. Här kommer några tips på vägen.

  Rätt motiv