Inspiration: Snygg och billig inredning med posters

Rum med ljus inredning. Stor, inramad hundposter på väggen.

Så gör du det på ett snyggt och billigt sätt

Posters är en enkel, billig och effektfull metod att piffa upp ditt hem och lägga till en personlig touch. De är enkla att hänga upp och kan ändras utan problem när du är redo för en förändring. Här är några praktiska tips och exempel på hur du kan inreda med posters:

 • Välj rätt motiv - Välj motiv som du älskar och som speglar din personlighet. Det kan vara allt från konst, natur, städer, citat eller mönster.
 • Tänk på proportioner - För stora posters kan dominera rummet, medan för små posters kan försvinna i bakgrunden. Välj storlekar som är proportionerliga till rummet och väggen du hänger dem på.
 • Satsa på en accentvägg - Välj en vägg som du vill accentuera och häng dina favoritposters där. Undvik att hänga för många posters på samma vägg, det kan bli rörigt.
 • Använd ramar - Ramar är en viktig del av att visa upp en poster på bästa sätt. Välj en ram som matchar den allmänna stilen i ditt hem och som kompletterar din poster.
 • Tänk på belysning - Ljus och skugga påverkar sättet vi uppfattar färger och former, så det är viktigt att ha tillräckligt med ljus för att visa upp din poster på bästa sätt. Var noga med att lägga till extra belysning om det behövs.
 • Mixa och matcha - Experimentera med att kombinera olika posters för att skapa en intressant väggdekoration. Du kan mixa storlekar, färger och motiv för att skapa en personlig stil.
 • Köp second hand - Du kan hitta billiga och unika posters på loppisar, second hand-butiker och på nätet. Satsa på en blandning av nya och gamla posters för att få en livfull och personlig väggdekoration.

Inredning med posters kan vara en rolig och kreativ process, och det finns många sätt att få det att fungera i ditt hem. Genom att följa några enkla tips och tricks, såsom att hålla dig till en färgschema, välja rätt storlek och ramar, och vara öppen för olika arrangemang av dina posters, kan du skapa en vacker och personlig miljö utan att behöva lägga mycket pengar.

Det är viktigt att komma ihåg att inredning är en process, och det är okay att experimentera och justera lite grann tills du har fått det precis som du vill. Låt ditt hem reflektera din unika stil och personlighet, och du kommer att ha en plats du trivs i och är stolt över. Så våga vara kreativ och testa nya saker - du kanske blir förvånad över vad du kan åstadkomma med bara några posters!

 • 5 misstag vid posterinredning

  Några vanliga misstag som många gör när de inreder med posters. Och hur man undviker dem.

  5 vanliga misstag 
 • Häng upp din konst med stil

  Hänga konst på bästa sätt kan vara en utmaning. Här är några tips för att hänga din konst med stil.

  Tips för att hänga konst 
 • Posters på ett snyggt sätt

  Här är några praktiska tips och exempel på hur du kan inreda med posters.

  Hur inreda med posters 
 • 10 tips för billig inredning

  Inredning av hemmet är en viktig del av våra liv men det behöver inte kosta en förmögenhet.

  Allt om billig inredning 
 • Förvandla posters till konst

  Men för att få ut det mesta av din poster och förvandla den till en verklig konstverk, är det viktigt att lägga lite extra tid på att välja rätt ram.

  Ramtips 
 • Att välja motiv

  Med lite planering och fantasi kan du skapa en unik och personlig touch i ditt hem. Här kommer några tips på vägen.

  Rätt motiv